ZONTES 703F - пригоди попереду!

02 Apr 2024
ZONTES  703F - пригоди попереду!

Ще в червні 2021 року ми вперше побачили фотографії та деякі попередні деталі трициліндрового двигуна Zontes, а тепер він нарешті був представлений у двох майже серійних прототипах, які, як очікується, з'являться в мотосалонах до кінця 2024 року.

Спочатку планувалося, що трициліндровий Zontes з'явиться в діапазоні розмірів від 600 до 1000 куб. см, але тепер зрозуміло, що початковою версією буде 699-кубовий варіант середньої ваги, який оснащуватиме дві моделі - пригодницький мотоцикл Zontes 703F та спортбайк Zontes 703RR.

Обидва байки були показані на виставці EICMA в Мілані як прототипи, але очікується, що виробництво розпочнеться до середини 2024 року , а трициліндрові мотоцикли будуть пропонуватися по всьому світу, а не тільки в Китаї. На батьківщині (та й не тільки там) Zontes зазнав критики за те, що його нинішній асортимент складається виключно з одноциліндрових мотоциклів, в той час як багато його конкурентів переходять на паралельні двійки, тому рішення перейти на трициліндровий двигун є свідомим кроком, щоб випередити інші бренди середньої ваги, принаймні з точки зору кількості циліндрів.

Щодо продуктивності, то  Zontes заявляє про пікову потужність у 100 к.с. при 9 000 об/хв та 85,5Нм крутного моменту при 7 200 об/хв для пригодницького 703F. Двигун буде повністю схвалений за стандартом Євро 5+, що означає, що він відповідатиме більшості найсуворіших світових правил щодо викидів шкідливих речовин. Сам 703F має легкосплавне шасі та маятник, гальмівні супорти Brembo з радіальним кріпленням та комбінацію 21-дюймових передніх та 17-дюймових задніх коліс, що свідчить про його справжні позашляхові здібності.

Поделиться