18 May 2020

Перший мотоцикл: як вибрати мотоцикл для новачка

Придбати свій перший мотоцикл досить складно, а якщо майбутній мотоцикліст не розуміє з чого потрібно починати, рекомендується детально вивчити основні критерії вибору. Для міських умов даний транспортний засіб надає переваги маневреності та швидкості пересування, дозволяючи забути про пробки.

Перше критерій вибору техніки для новачка - призначення двоколісного транспортного засобу. Наприклад, для пересування по місту підходить малокубатурних техніка, ніж величезний круизер з хромованим покриттям.

Ідеальний мотоцикл для новачка, що вважає за краще пересуватися по асфальтованих міжміським трасам - це капотірованние моделі, в конструкції яких присутня велика кількість пластика. Для бездоріжжя вибирають моделі з длінноходной підвіскою. Такий мотоцикл здатний впоратися з будь-якими нерівностями на дорозі.

Щоб зрозуміти, як вибрати мотоцикл, рекомендується враховувати співвідношення його кубатури і власної ваги, зросту. Для навчання новачка найкраще вибирати невелику швидкість, а для цього ідеальним рішенням вважаються легкі моделі. З досвідом кожен мотоцикліст буде додавати все більше індивідуальних критеріїв для покупки тієї чи іншої мототехніки.

Типи мотоциклів

З урахуванням конструктивних характеристик, цільового призначення і зовнішнього вигляду все мотоцикли класифікуються на певні групи.

Виділяють п'ять основних видів:

  • Спортивний - відмінний вибір для їзди по треку. Але для новачка спортивна мототехніка не підходить, так як мова йде про величезній швидкості. В руках недосвідченого гонщика «спорт» перетворюється в звичайний «вибуховий снаряд». 
  • Ендуро - спеціалізовані мотоцикли, призначені для їзди по бездоріжжю або спеціально облаштованих спортивних трасах. 
  • Крос - двоколісний транспорт, який призначений для гонок по бездоріжжю зі стрибками, наявністю високих трамплінів. 
  • Дорожній - це справжня класика, з якою знайомий кожен досвідчений мотоцикліст. Такий недорогий мотоцикл для новачка гарантує правильну посадку, простий, швидкий спосіб звикнути до системи управління мототехніки. Представлені мотоцикли часто називають універсальними, так як вони відмінно підходять для пересування по місту або міжміським трасам.  
  • Круїзери - чудове рішення для тих, хто шукає двоколісний транспорт для щоденної експлуатації. Сучасний мотоцикл круизер для новачка підходить для тих, хто вважає за краще неспішне пересування по місту або приміським магістралях.  

Вибираючи мотоцикл для новачка недорогий, рекомендується звернути увагу на дорожній або ендуро. Ці варіанти мають оптимальне співвідношення швидкості, яку може «відчути» кожен мотоцикліст, і безпеки, необхідної для новачків.

Якщо бажаєте вибрати якісний круизер для початківця мотоцикліста, тоді найкраще звернути увагу на модель Bajaj Avenger 220 Cruise. 

Купуючи ендуро, рекомендується ближче познайомитися з моделлю KAYO TT 125.Вибираючи між ендуро і дорожнім, найкращим варіантом для новачка вважається Bajaj Boxer 150 Cross. Цей мотоцикл характеризується збільшеним кліренсом і відмінно підходить для змішаного типу їзди. Але, якщо новачок не може собі відмовити в задоволенні покататися на потужних спортбайках, тоді доцільно вибрати модель Bajaj Pulsar.

 

Простота експлуатації

Одним з основних критеріїв при виборі мотоцикла для новачка є простота його експлуатації. У початківця мотоцикліста недостатньо досвіду і знань для того, щоб розбиратися в складній системі управління і будову мототехніки в цілому. Тому все повинно бути максимально просто і зрозуміло.

Якщо вибрати мотоцикл, що в технічному плані буде досить складним, новачок може розчаруватися в двоколісному транспорті, а основна суть полягає в тому, щоб мотоцикліст зрозумів принцип роботи техніки.

Одними з найбільш простих і безпечних є моделі Bajaj - це відмінний надійний мотоцикл для новачків. Компанія Мотобро пропонує початківцям і досвідченим мотоциклістам власну професійну допомогу в обслуговуванні та ремонті мотоциклів Bajaj.

Крім того, двоколісний транспорт Bajaj є одним з найкращих рішень в якості мотоцикла для подорожей. Це зручні та практичні моделі, що дозволяють подорожувати не тільки між містами, а й між країнами.

 

Потужність і керованість 

Найперший мотоцикл для новачка повинен бути не більше 400 кубів. Сучасна малокубатурних мототехніка досить легка в управлінні. Такі моделі стали більш надійними і витривалими завдяки продуманій конструкції.

Перший мотоцикл часто порівнюють з триколісним велосипедом для дитини. Основна мета такого транспорту полягає в тому, щоб отримати перші навички водіння і зрозуміти принцип управління.

Головна помилка початківців мотоциклістів у віці полягає в тому, що вони вважають: втрачений час можна з легкістю надолужити потужністю мототехніки. Однак вік ніяким чином не впливає на напрацьовані практичні навички, отримані знання управління мотоциклом, якщо до цього часу новачок ні разу не їздили на потужних моделях.

Крім того, краще виділити більше коштів на покупку якісної екіпіровки, ніж на придбання потужного мотоцикла. Адже основне правило для новачка - безпеку під час поїздки, а надійна екіпірування здатна врятувати Ваше життя в разі ДТП.

 

 

Поделиться

Рекомендуемые товары

Мотоцикл BAJAJ BOXER BM 125 X

Мотоцикл BAJAJ BOXER BM 125 X

Безвідсоткова розстрочка % Вибір малокубатурних мотоцикла в якості першого, "навчального&quo..

50 400 грн.

Мотоцикл BAJAJ BOXER BM 150 UG

Мотоцикл BAJAJ BOXER BM 150 UG

  А ось і НОВИНКА!!! Дорожна версія бестселлера від BAJAJ – BOXER BM 150 UG. П..

53 200 грн.

Мотоцикл KAYO K2-250

Мотоцикл KAYO K2-250

Тип двигуна Одноциліндровий 4-х тактний з повітряним охолодженням ..

72 400 грн.

Мотоцикл BSE S2 ENDURO 250

Мотоцикл BSE S2 ENDURO 250

  ДВИГУН Об'єм двигуна, модель двиг..

78 800 грн.